torsdag 11 februari 2010

Äppelhjärtan


Skäm bort dina älsklingar med ljumma äppelhjärtan på alla hjärtansdag! Det är lite trixigt men väl värt stunden det tar. De går utmärkta att frysa och ta fram vid senare tillfällen om det blir några över.

Till ca 10 hjärtan.
Du behöver en mördeg;
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 dl socker
2 rivna bittermandlar
200 gram smör

Du behöver också en fyllning som är gjord på 2 dl äppelkompott, se recept under fliken "Frukt och Bär" eller följ länken nedan;
http://bakathosemma.blogspot.com/2010/02/appelkompott.html

Hacka samman ingredienserna och låt dem vila i kylskåpet ca 30 minuter. Kavla sedan ut tills du har ca 0,5 cm platta. Tryck ut hjärtan med en pepparkaksform och lägg hälften på en plåt med bakplåtspapper. Klicka sedan ut äppelkompotten på de hjärtan som ligger på plåten. Lägg på ett tomt hjärta som lock och nyp ihop i kanterna.
Grädda i ugn med 200 grader i 15 minuter. Låt dina hjärtan svalna något och pudra sedan över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar