tisdag 5 januari 2010
Nallekalas med chokladbollar
Vi är fortfarande sjuka. Idag ställde vi till med ett nallekalas för att pigga upp oss. Dukade med dockservisen och fyllde dockkannan med saft. Små nallar är väldigt förtjusta i chokladbollar med färgat strössel. De brukar även vara ett ständigt återkommande bakverk på våra barnkalas -en klassiker som fortfarande går hem!
Kan givetvis göras med mjölkfritt smör för små känsliga magar.
Du behöver
100 g rumstempererat smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Blanda smöret och sockret i en bunke. Tillsätt havregryn, kakao och vaniljsocker och knåda ihop tills allt är ordentligt blandat. Lättast går det med händerna. Blanda sist i kaffet. Rulla till små bollar i önskad storlek och rulla dem i strössel. Vill man servera dem extra fint kan man ställa varje boll i en liten knäckform. Förvara i kylskåp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar