Vi är fortfarande sjuka. Idag ställde vi till med ett nallekalas för att pigga upp oss. Dukade med dockservisen och fyllde dockkannan med saft. Små nallar är väldigt förtjusta i chokladbollar med färgat strössel. De brukar även vara ett ständigt återkommande bakverk på våra barnkalas -en klassiker som fortfarande går hem!
Kan givetvis göras med mjölkfritt smör för små känsliga magar.
Du behöver
100 g rumstempererat smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Blanda smöret och sockret i en bunke. Tillsätt havregryn, kakao och vaniljsocker och knåda ihop tills allt är ordentligt blandat. Lättast går det med händerna. Blanda sist i kaffet. Rulla till små bollar i önskad storlek och rulla dem i strössel. Vill man servera dem extra fint kan man ställa varje boll i en liten knäckform. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar