onsdag 6 januari 2010
Björnbärsmarmelad
På fredag kommer en vän och hennes två flickor över. Vi ska planera barnens gemensamma födelsedagskalas. Eftersom jag blir den enda i sällskapet som dricker kaffe tänkte jag istället bjuda på Afternoon tea med tillbehör. Till det krävs en god marmelad. Här är ett enkelt recept på en jättegod björnbärsmarmelad. Eftersom den är så lätt och snabb att göra brukar jag göra halva mängden vilket ger en liten burk. Jag har gjort den på björnbär men det går även med andra bär.
Du behöver;
En glasburk med lock
500 gram ca 5 dl frysta bär
2 dl ljust moscovadosocker
2,5 dl syltsocker
1 vaniljstång
Öppna vaniljstången och skrapa ur fröna
Blanda alla ingredienser inkl vaniljfröna och resten av stången i en kastrull
Koka i ca 20-25 minuter
Under tiden det kokar kan du mosa bären med en slev mot kastrullen
Ta bort vanlijstången och fyll glasburken
Förvara burken i kylskåp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar