lördag 30 januari 2010
Tiramisu
Ibland får jag ett riktigt pizza sug. Då pratar vi inte vanliga "flötpizzor".
Nej, nej, det ska vara vedeldsbakade med mozzarella, tomat och basilika. Toppad med lite havssalt. Less is more i det här fallet. Pizzan som jag längtar efter bakas på Primo Ciao Ciao Scheelegatan. Perfekta avslutet är en tiramisu. Pizzan kan jag inte kopiera, men jag har hittat ett väldigt enkelt och mycket gott recept på tiramisu. Den är perfekt om du får många gäster och vill förbereda efterätten dagen innan. Receptet är för fyra portioner, men det går så klart att dubbla till den mängd du önskar. Första gången jag gjorde denna efterrätt hade jag svårt att hitta kexen. Fråga om du inte hittar för i vissa affärer står dessa kex inte i kexhyllan.
Du behöver;
2 äggulor
ca 0,7 dl socker
ca 2 dl starkt kaffe, espresso eller brygg
1-2 tsk apelsinlikör, jag använder cointreau
1 burk (250 gram) mascarponeost
1 dl grädde (mellangrädde går bra)
ca 8 savoiardikex (även kallas ladyfingers)
Gör så här;
Vispa äggulor och socker
Tillsätt ca 1/2 dl kaffe, likör och mascarponeosten
Vispa grädden och vänd ned i kaffecrémen
Dela kexen och doppa dem hastigt i resterande kaffe. Lägg kexen i botten på ett glas och ringla över kaffecrémen. Låt tiramisun stå 5 timmar eller över natten.
När det är dags att servera sikta kako över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
håller med, ciao ciao har verkligen fina pizzor
SvaraRaderaJapp, de har de very best!
SvaraRaderaKram