torsdag 7 januari 2010
Sockerkaka med bittermandel och citron
En riktigt klassiker. Görs egentligen med bittermandel eller citron, men varför välja en när man kan få två?! I morgon kommer som sagt en vän över på Afternoon tea. Hennes ena dotter är mjölkallergiker, så jag bakade en sockerkaka på vatten och mjölkfritt smör. Upptäckte att jag behöver en ny sockerkaksform. Den jag har är på tok för stor! Sockerkakan blev inte alls så fluffig och mullig som jag väntat mig, men så täckte smeten knappt halva formen innan den gräddades. Egentligen ska smeten täcka 2/3 av formen den ska gräddas i. Smaken var det dock inget fel på.
Du behöver
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
75 gram smält smör
1 dl mjölk / vatten
5 stycken bittermandlar, rivna
rivet skal av 1/2 citron
Gör så är;
sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i citron och bittermandel rivet
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ned i smeten
Blanda i det smälta smöret och mjölk eller vatten
Hälls meten i en smord och bröad form
Grädda i ca 40 minuter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar