fredag 8 januari 2010

Scones


När jag var i 15 års åldern brukade min kompis Louise sova över rätt ofta. Ibland även hennes kille och någon annan kompis. På morgnarna gick vi upp rätt så sent och bakade dessa scones tillsammans. Sen satt vi i timmar och drack te, pratade och åt nybakade scones. Det tar inte längre än 5 minuter att göra degen och sedan ytterligare 8-10 att grädda. Ett måste till afternoon tea!

Det här behöver du;
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 gram smör
2 dl mjölk

Sä här gör du;
Sätt på ugnen på 250 grader
Blanda de torra ingredienserna
Fingerfördela smöret i mjölbandningen
höll i mjölken och rör snabbt om

Jag brukar klicka degen i 6 stora muffinsformar, men klassiskt görs de som runda kakor som du naggar med en gaffel och sedan delar i fyra tårtbitar. Det blir också fint om du plattar till degen och tar ut runda bitar med hjälp av ett glas.
Grädda 8-10 minuter
Serveras nygräddade med smör och marmelad eller clotted cream

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar