lördag 9 januari 2010

Matmuffins med oliv och soltorkad tomat


Dessa matiga muffins är perfekta att förvara i frysen och ta fram när det är dags att gå på utflykt. Jag brukar värma knorrs tomatsoppa och ta med i en termos. Tillsammans blir det en värmande och mättande lunch som går supersnabbt att packa ihop. Gillar man inte oliver och soltorkade tomater kan man istället blanda i lite skivad skinka och riven ost, byt då också ut timjan mot oregano så blir det lite ”pizza” smak över dem.

Du behöver;
1 rödlök
2 ägg
250 g kesella
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk olja
½ dl hackad oliv (eller skinka)
½ dl hackad soltorkad tomat på burk (eller riven ost)
2 msk finhackad timjan (eller oregano)

Så här gör du;
Fräs löken i smör
Vispa äggen
Rör ned Kesella och olja med de vispade äggen
Hacka oliverna och tomaterna (alternativt hacka skinka och riv ost)
Blanda oliv, tomat, lök och kryddan i smeten
Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten
Klicka smeten i 8 stora muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar