söndag 10 januari 2010
Amerikanska blåbärspannkakor
Söndagarna i min barndom spenderades ofta hemma hos min amerikanska farmor. Hon bjöd oss på fluffiga, tjocka våfflor som serverades med små korvar, smör och så klart lönnsirap. Det var fantastiskt gott att blanda sältan från korvarna med våfflorna och den söta sirapen. De här pannkakorna påminner om våfflorna och är minst lika goda. Pannkakorna passar perfekt till söndagsfrukosten. Man kan skippa bären om man inte gillar det, eller byta ut dem mot bananer. Servera pannkakorna nygräddade med en klick smör och riktig lönnsirap som finns att köpa i de flesta matbutiker.
Du behöver;
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk socker
1 dl bär (jag brukar ta blåbär eller banan)
Gör så här;
Vispa ägg och creme fraiche.
Blanda ned salt, mjöl och bakpulver. Blanda sist i frukt eller bär.
Klicka ut smeten i stekpannan och grädda på båda sidorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Men oj vad du bakar! Jag kommer garna och ater pannkakorna :) Kram Linda
SvaraRaderaJamen självklart! Du är alltid välkommen :-)
SvaraRadera