torsdag 25 mars 2010
Våffeldagen
Idag är det vårfrudagen, eller som vi kallar den nuförtiden våffeldagen.
Våfflor har från början ingenting med denna dag att göra mer än att det har blivit en felsägning. Men vad gör det, huvudsaken är att jag får sätta tänderna i en nygräddad med hallonsylt och grädde -gör det du med!
Du behöver;
100 gram smält smör
4 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smält smör och låt det svalna något.
Blanda mjöl, salt och bakpulver.
Blanda mjölblandningen med mjölken och smöret.
Vispa samman allting till en jämn smet.
Grädda i våffeljärn.
Servera med sylt och grädde eller svart kaviar, finhackad rödlök och gräddfil!
Bilden är lånad!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar