måndag 25 januari 2010

Morotskaka


Å vad gott det är med en riktigt saftig morotskaka! Idag var det mera födesedagsfika. Känns som om vi har firat sonen hela januari, men idag var det sista 7-års firandet för i år! Min mamma och hennes man kom förbi med paket och vi bjöd på morotskaka med god frosting på!

Du behöver;
Till kakan
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl mild olja tex solrosolja
3,5 dl riven morot

Till toppingen
100 gram philadelphiaost
50 gram smör
4 dl florsocker
1 tsk vanlijsocker
smaksätt med antingen 1 msk honung eller 1 msk pressad citron

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt oljan och den rivna moroten. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd sedan ned i smeten. Grädda i smord och bröad form, i ugn med 175 grader i ca 35 minuter.

Under tiden kan du förbereda toppingen. Låt smöret stå framme en stund i rumstemperatur. Vispa sedan smör och philadelphiaost med florsocker och smaksättningen tills det blir en jämn smet. Bred toppingen över kakan när den svalnat. Dekorera gärna med valnötter, marsipan morötter, rivna morötter, ätliga blommor eller strössel. Jag hade bara silverkulor hemma, så det fick duga i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar