lördag 2 januari 2010

Honungsrostad müsli


Hemma äter vi ofta a-fil med müsli till frukost. Johan tittar noga på förpackningarna och mäter kolhydraterna med varandra. För kolhydrater är socker säger han med myndig stämma. Och för mycket socker är ju inte bra. Vi provar den ena torra müslin efter den andra, nu senast en sort med kanel. Usch, den var som att stoppa in en näve hyvlad spån i munnnen - med kanel på. Men det är blott historia för nu har jag slängt ihop en egen müsli. Det är så snabbt och smidigt gjort så det nästan är dumt att gå och köpa fabriksförpackad. Du får dessutom alla de ingredienser du själv gillar i den. Testa!

Det här behöver du;
200 gram grovhackad mandel (eller andra nötter om man så önskar)
5 dl havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 msk honung
2 msk rapsolja (eller annan mild olja)
russin, ekologiska aprikoser för de smakar bäst (!) ev kokos efter smak

Så här gör du;
Sätt ungen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper i en långpanna
Blanda havregryn, nötter och solroskärnos och lägg i plåten
Blanda olja och honung och droppa över grynen, använd fingrarna för att fördela in blandningen i grynen
Rosta i ungnen ca 7-10 minuter, rör om så ingen bränns
Blanda sedan i linfrön, torkad frukt och ev kokos
Förvara i sluten burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar