söndag 14 mars 2010

Rulltårta med hallon


Vi firar namnsdag idag med en rulltårta fylld med hallon och toppad med vispgrädde. Det fiffiga med rulltårtor är att de tar inte mer än 15 minuter att göra. Då menar jag tiden det tar från det att ägget knäcks i bunken tills rulltårtan ligger på tallriken.

Du behöver;
3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk/grädde eller vatten
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron

Fyllning;
2 dl hallonsylt
2 dl färska eller frysta hallon (eller andra bär till exempel blåbär)
Blanda i hallonen i sylten

Så här gör du;
Vispa ägg och socker
Blanda i mjölk, vaniljsocker och citronrivet
Vänd ned mjöl och bakpulver i smeten
Bred ut smeten på en plåt med bakpapper på
Grädda i ugn med 250 grader i ca 5 minuter

När kakan är klar vänder du den upp och ned på ett nytt bakplåtspapper med socker på
Lossa det gamla bakplåtspappret och lägg på fyllningen
Rulla ihop kakan så hårt det går och skiva i lagom stora skivor - ca 2-3 cm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar